Flexibilní panely a panely AIKO: novinky, které posouvají hranice dobíjení

14. 10. 2024

Flexibilní panely a moderní panely AIKO jsou jednou z největších novinek na trhu. Jsou inovativním a maximálně efektivním řešením nejen pro váš domov či firmu. Nabízejí totiž mnohem více než běžné solární panely. Čím se tyto panely liší od ostatních a proč byste o nich měli uvažovat?

1. Flexibilní panely

Co jsou flexibilní panely?

Flexibilní panely jsou speciálním typem solárních panelů vyrobených z lehkých a snadno ohebných materiálů. Velmi snadno je tak přizpůsobíte zakřiveným povrchům jako jsou nepravidelné a komplikované střechy budov u chat a domů či fasády. Ocení je zejména ti z vás, kteří by si fotovoltaiku rádi pořídili, ale kvůli konstrukčnímu řešení budovy si ji nemohou dovolit. 

Kam se používají?

Flexibilní panely jsou tedy netradičním a naprosto ideálním řešením pro budovy, u nichž je potíž se statikou či jejichž střecha není dostatečně únosná, např. firmy se staršími skladovacími prostory a komerční či průmyslové budovy. Zcela ideální volbou jsou potom také pro přenosné nabíjecí systémy pro outdoorové nadšence. Můžete je totiž instalovat na karavany, lodě, automobily a jiné dopravní prostředky.

Čím se flexibilní panely liší od klasických solárních panelů?

Klasické solární panely jsou pevné a těžší. Největší váha fotovoltaického systému spočívá v krycím skle panelu a konstrukci, kterou lze instalovat pouze na rovné povrchy. Proto u flexibilních panelů došlo k výrazné změně. Místo skla je používán patentovaný kompozitní materiál na bázi pryskyřice, který je stejně odolný jako tvrzené sklo, ale výrazně lehčí. Váha 430 W panelu je tak pouhých 7,2 kg a tloušťka 2 mm. V porovnání s klasickými panely dochází k ušetření až 70 % váhy jen na panelech. 

Flexibilní panely jsou navíc opravdu ohebné (ohýbáme jen po délce, při ohybu na šířku by došlo k poškození) a vhodné pro montáž na různé typy povrchů. Bez problému je připevníte na polykarbonátovou desku, přilepíte nebo v případě potřeby přišroubujete, čímž ušetříte čas i povrch střechy. 

Jaké výhody přinášejí flexibilní panely?

  • Nízká hmotnost
  • Snadná instalace
  • Možnost instalace na nepravidelné či zakřivené plochy
  • Odolnost vůči poškození díky flexibilnímu materiálu
  • Vysoká účinnost při nízké intenzitě světla
  • Ideální všude, kde střecha není dostatečně únosná a budova nemá dobrou statiku 

Chcete si pořídit FVE, ale nemůžete si dovolit klasické solární panely?

Flexibilní panely jsou pro vaši nemovitost, objekt či dopravní prostředek ideálním řešením.

MÁM ZÁJEM O TYTO PANELY

2. Panely AIKO

Co jsou panely AIKO?

Panely AIKO se řadí mezi přední značky v oblasti solárních technologií. Jsou považovány za nejúčinnější fotovoltaické panely na světě, neboť využívají pokročilé technologie ABC s kontaktem na celé zadní straně, která zlepšuje elektrickou vodivost a minimalizuje ztráty způsobené stínováním nebo mikrotrhlinami v panelech způsobenými běžným opotřebením.

Jak fungují?

Tyto panely optimalizují svůj výkon na úrovni jednotlivých článků. Při částečném stínění či vysokých teplotách tak dokáží maximálně využít slunečního záření a přeměnit jej na elektrickou energii. V průběhu dne i roku vám tak vyrobí více elektřiny než standardní fotovoltaické panely.

Kde najdou své uplatnění?

Panely AIKO jsou velmi charakteristické svým estetickým designem, který se skvěle hodí na rezidenční a komerční budovy, kde jde o každý watt vyrobené elektřiny. Jsou velmi žádané ale také pro rodinné domy, kde je kladen důraz na vysokou kvalitu a detail. Pro svoji vysokou spolehlivost, extrémní účinnost a velkou životnosti nacházejí uplatnění například i na farmách či v jiných průmyslových odvětvích. 

Jaké výhody přinášejí panely AIKO?

  • Vysoká účinnost i za zhoršených světelných podmínek či při stoupajících teplotách
  • Odolnost vůči náročným klimatickým podmínkám
  • Dlouhá životnost
  • Výjimečný design (ocenění Red Dot Design)
  • Precizní technické zpracování
  • 30 letá záruka přímo od výrobce na výkon panelů
  • Integrovaná optimalizace při částečném zastínění (není třeba používat optimizéry)

Přestože se flexibilní panely a panely AIKO od ostatních solárních panelů liší, představují skvělé řešení pro každého, kdo chce využívat solární energii naplno.

Zvolte si pro sebe to nejlepší

Vydejte se cestou udržitelnosti a ušetřete za energie s panely AIKO nebo flexibilními panely nemalé peníze.

CHCI TYTO PANELY